Greek

Follow us

fbbut

twbut

September 2021
S M T W T F S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Home Εκδηλώσεις Το Βαρέλι ως Υλικό Ωρίμανσης και Συσκευασίας της Φέτας
Το Βαρέλι ως Υλικό Ωρίμανσης και Συσκευασίας της Φέτας

Το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου (ΕΤΕΠΗ) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Π.Ι.), θέλοντας να στηρίξει και να προσδώσει μία δυναμική στον Πρωτογενή Τομέα μέσα από την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης, διοργανώνει ημερίδα στις 18 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 17.30. με θέμα:

"Το Βαρέλι ως Υλικό Ωρίμανσης και Συσκευασίας της Φέτας"


 

Σκοπός της ημερίδας είναι παρουσίαση επιστημονικών δεδομένων και στοιχείων που αναδεικνύουν τη σημαντικότητα της ωρίμανσης και συσκευασίας της Φέτας σε βαρέλι.

Επιπλέον, είναι σημαντικό σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα, να αποδοθεί το ελάχιστο σε προϊόντα όπως η Βαρελίσια Φέτα η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κληρονομιάς, και στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία και το εισόδημα των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών.

Τέλος, η διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων όπως η Βαρελοποιία η οποία αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός πολιτισμού, μόνο θετικά έχει να προσδώσει στην τοπική οικονομία καθώς και την οικονομία της χώρας.

 

Συνδιοργανωτές της ημερίδας είναι:

Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,

Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ,

Ινστιτούτο Γάλακτος Ιωαννίνων,

Γαλακτοκομική ΕΠΑ.Σ. Ιωαννίνων,

Σύνδεσμος Βαρελοποιών Μετσόβου.

 

Who's Online

Έχουμε 31 επισκέπτες συνδεδεμένους

careers